18 Temmuz 2011 Pazartesi

Peynirli Poğaça ve Üç Renkli Patates Salatası

Geçen akşam gelen misafirlerim için ne yapabileceğimi düşünürken sürekli yaptığım ve çok beğenilen poğaça tarifimle, çok pratik hazırlanan patates salatası aklıma geldi. Bunlar çok bilinen şeyler belki ama yine de bilmeyenler için paylaşmak istiyorum.


Malzemeler:
* 125gr yumuşak margarin,
* 1 paket kabartma tozu
* 1 çay bardağı ayçiçek yağı,
* 1 su bardağı yoğurt,
* Alabildiği kadar un
*1 tatlı kaşığı tuz

İç Malzeme
* 300 gr tulum loru
* Maydonoz
* Kırmızı Pul Biber (İsteğe bağlı)

Üstü İçin
* 1 yumurta
* Susam

2 bardak kadar unu havuz gibi açıp ortasına oda socaklığında yumuşamış margarin, yoğurt, ayçiçek yağı, kuru bölümüne de kabartma tozunu, tuz koyup yoğurmaya başlayın. Hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar un ekleyip yoğurmaya devam edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp bir merdane yardımı ile açın. İç malzemeyi hazırlarken ben tulum loru kullanıyorum. Gerçekten çok lezzetli oluyor. Peyniri doğranmış maydonoz, pul biber ve üstü için kullanılacak yumurtanın akı ( kıymalı iç malzemesi hazırlarken de yumurta akını kullanmanızı tavsiye ediyorum,  için kuru olmaması ve malzemeyi birarada tutmak için ) ile karıştırıp açmış olduğunuz hamurun içine yerleştirerek kenarları birbiri ile öpüşecek şekilde katlayın. Bütün hamur bitene kadar bu işlemi tekrarlayarak hazırladığınız poğaçaları yağlanmış yada yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıralayın. Bu şekilde yaklaşık 15-20 dk pağaçaları bekletip üstüne akını kullandığınız yumurtanın sarısını sürerek susamları serpin. 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dk pişirin. Pişirme süresi sizin kontrolünüzde olmalı. Üstü kızarana kadar devam etmelisiniz. İşte nefis sıcak poğaçalarınız hazır. Bir çay demleyip afiyetle yiyebilirsiniz.

Kolay gelsin ve Afiyet olsun,



Bu çok kolay ve hızla hazırlayabileceğiniz pratik bir tarif.

Malzemeler;
* 5-6 adet orta boy patates,
* Limon
* Zeytinyağı
* Tuz,
* Doğranmış maydonoz,
* Şerit halinde kesilmil salam,
* Rendelenmiş havuç

Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyduktan sonra bir kap içinde ezin içine tuz, zeytinyağı ve limon suyu ilave ederek patates salatası tadında bir hamur elde edin. Bu hamuru üç parçaya ayırın. Bir parçasını doğranmış maydonoz, diğerini rendelenmiş havuç ve üçünçü parçayı da doğranmış salam ile karıştırın. Her bir parçayı strech ile kaplanmış kek kalıbı içine sırayla yerleştirin. Ben sırayı yaparken havuçlu karışımı en alta yerleştirmiştim. Ama siz orta kata koyarsanız görüntü daha güzel oluyor. Hamurun üstünü de strech ile kapatıp buzdolabında yaklaşık 2-3 saat bekletin. Daha sonra hamurun üstünü açıp onu da tabağa ters çevirerek yerleştirin. Üç renkli patates salatanız hazır dilimleyerek servis edebilirsiniz.


Kolay gelsin ve Afiyet olsun,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder