27 Temmuz 2011 Çarşamba

Mini Pizza


Geçen hafta oğlum ile kızımın canları pizza istedi. Hazır pizza sosları çok hoşlarına gitmediği için kendim yapmaya karar verdim. Tarifi de sizlerle paylaşmak istedim.

Malzemeler:
* 3 su bardağı un
* 1 paket kuru maya
* 1 yumurta sarısı
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı şeker
* Yarım çay bardağı sıvı yağ
* 2 buçuk çay bardağı su (oda sıcaklığında)
* 1 tatlı kaşığı salça
* Karabiber,
* Kekik,
* Sucuk, salam, biber vs.
* Kaşar peyniri

Yapılışı
Unu havuz şeklinde açın. Ortasına suyu yağı ve mayayı koyarak mayanın içinde erimesini sağlayın. Unun kuru kısmına tuz şeker ve yumurta sarısını koyarak karıştırmaya başlayın. Karışım kulak memesi kıvamında hamur oluncaya kadar yoğurun. (Hamura parmağınızı bastırdığınızda geri geliyorsa kıvamı olmuş demektir.) Hamurun içinde bulunduğu kabın üstünü strech ile kaplayıp yaklaşık 35-40 dk. bekletin. Bu süre sonunda hamur resimde görüldüğü gibi kabaracaktır. Bu işlemden sonra hamuru tekrar yoğurup yine kabın üstünü kapatarak 40 dk. daha bekletin. Bekletme işlemini çok soğuk ortamda yapmayın o zaman kabarma iyi olmuyor. Bu süre sonunda hamur tekrar kabaracaktır. (Çok acele etmeniz gerekiyorsa kabartma işlemini bir kez yapabilirsiniz.)

Hamuru beklerken iç malzemeleri hazırlayabilirsiniz. Salçayı su ile açarak içine biraz tuz, karabiber ve isterseniz biraz kekik koyun. Ayrı bir yerde isteğe göre sucuk, salam, biber vs. malzemeleri doğrayın. Üstü içinde kaşar peyniri rendeleyin.

Hamuru yaklaşık 16 parça'ya ayırın. Herbir parçayı yuvarlayarak yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Bir su bardağı arkası yardımı ile hamurlara bastırarak şekil verin. Daha sonra üzerlerini salçalı karışımı sürün. Sırayla malzemeleri yerleştirip üstüne rendelenmiş kaşar peynirini koyarak işlemi tamamlayın.

Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede yaklaşık 15-20dk pişirin. Pizzalar yemeğe hazır.

Kolay gelsin ve Afiyet Olsun,  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder