8 Temmuz 2011 Cuma

Kestaneli Pasta



Geçen hafta eşimin doğumgünüydü. Onun için nasıl bir pasta yapsam diye düşünürken aklıma uzun zamandır yapmak istediğim hem de onun çok seveceğini düşündüğüm Kestaneli Pasta' yı yaptım. Yiyen herkesin çok beğendiği bir pasta oldu. Pasta yapmayı sevenlere tavsiyem mutlaka denesinler. Tarifi aşağıda veriyorum ancak o gün çocuklarla birlikte süpriz yapmaya çalışırken yapılış aşamasındaki fotoğrafları çekemedim. Sadece bitmiş hali var. Artık gerisi sizin hayal gücünüze kalmış.

MALZEMELER ( 20cm'lik kek kalıbı için)

Pasta Keki
Daha önceden CUPCAKE için verdiğim kek tarifini kullandım.
YAPILIŞI
Keki tarife göre yapıp soğuduktan sonra strech ile kapla ve bir gün buzdolabında beklet. (Bekletildiği zaman hem kesmesi daha kolay oluyor hem de tadı nefis oluyor.)

Ara Krema
* 350 gr kestane şekeri
* 1 paket süt kreması (200 gr)
* 1 paket vanilya
* Damla çikolata yada parça çikolata
YAPILIŞI
Üst süslemesi için birkaç tane kestane şekerini ayır diğerini rondadan geçirerek püre haline getir.
Süt kremasını mixer ile sürekli çırparak (kaşıkla aldığında akmayacak kıvamda oluncaya kadar ) köpük haline getir. Daha sonra her iki malzemeyi tahta kaşıkla karıştırıp içine vanilyayı koy. Kremamız hazır.

Üst Krema
* 1 paket süt kreması (200 gr)
* 120 gr bitter çikolata (1,5 paket)
* 1 paket (75gr) krem şanti
* 1,5 çay bardağı süt
YAPILIŞI
1 paket süt kremasını ara kremada olduğu gibi mixer ile çırp. Bitter çikolatayı benmari usulü eritip krema ile karıştır. Bu kremayı pastayı sıvamak için kullanacağız.
1 paket kremşantiyi 1,5 çaybardağı süt ile çırparak kremşantiyi hazırla. Bu kremada süslemek için.

PASTA YAPIMI
Keki iki eşit parçaya ayır. Bu kek ıslak bir kek olduğu için kekin üstüne birşey sürmek gerekmiyor. Ara kremanın yarısını bir spatula yardımı ile birinci kek parçasının üstüne sürün. Üstüne parça çikolata yada damla çikolata koyabilirsiniz. Kalan kremayı da üstüne güzelce sıvadıktan sonra ikinci kek parçasını üstüne yerleştirin.
Kekin üstü üst kreması ile sıvanıp istenirse yan yüzeyler pasta tarağı ile şekil verilebilir. Daha sonra pasta kremşanti, kestane şekeri ve rendelenmiş çikolata ile süslenebilir.


Kolay gelsin ve afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder