18 Temmuz 2011 Pazartesi
Çikolata Ganajlı Küçük Aparatifler
Marketlerin dondurma satan bölümlerinde farklı boyutlarda kase şekilde küçük gofretler satılıyor. Bunların içini tuzlu yada tatlı hazırlanan aparatiflerle süsleyebilir, çay ya da kahvenizin yanıda afiyetle yiyebilirsiniz. Bende bunlardan birini daha önceden almıştım. İçine ne yapabilirim diye düşünürken aklıma çikolata ganaj koymak geldi. Böylelikle ganajlı küçük aparatiflerim oldu.
Malzemeler,
* 1 kutu krema (200ml tüm marketlerde satılıyor)
* 240 gr bitter çikolata (yaklaşık 3 paket)
* 1 kutu gofret
Kremayı bir kap içine koyup orta ateşte kaynama noktasına gelmeden ısıtın. Kabı ocaktan alıp içine küçük parçalara ayırdığınız çikolataları koyarak eritin. Bu işlem sonucu oluşan kremaya GANAJ deniyor. Ganajı buzdolabında yaklaşık 3-4 saat bekletip daha koyu bir kıvam almasını sağlıyoruz. Ben bu kremayı ucu şekilli sıkma torbasına koyarak küçük kaselerin içine sıktım üzerine de görünüm açısından hoş olası için şeker hamurundan beyaz küçük çiçekler yaptım. Her çeşit kahvenin yanında afiyetle yiyebileceğiniz nefis aparatif oluyor.
Kolay gelsin ve Afiyet olsun,
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder